Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Katmerlenmiş Galaksiler Meclisi

18 Kasım 2021 - 03:51

(Bu metin belli aralıklarla aykırı görünür, geniş planda ise yanı başınızda hayat bulur.)

Birinci Katmer, insanoğlunun aciz varlıklar skalasındaki rolünden ileri gelir. Acı gerçeklikler barındıran bu varlıkların, ne kadar özgüven sahibi olsalar da, bir anlık duygudurum bozukluğunda çevrelerindeki düşük akıl seviyelerinden etkilenme olasılıkları yüksektir.

Bu katmerin oluşum sürecinde etkili olan yegane sebep Akl-ı Faal’in fiziki düzlemde konumlanmamış olmasıdır. (Aciz olanın, Akl-ı Faal’i anlaması mümkündür ya da değildir, bu ehlinin tartışacağı bir konu.) Anlamak için değil de anlar gibi olmakla onu bu üç boyutlu dünyada konumlandırmaya başlanabilir.

Enkazlar üzerine bina edilmiş alemde kişisel ve grup projelerinden yoksun alt kültür mensupları, acizliği gözlerine hapsetmektedirler. İşte bu galakside göz perdelerinde oluşan geçmişin garip tortusu, yaşanan hayatın enkazını gözler önüne sermekte. Teoriden ve mantık örgüsünden uzak kalmak da bu enkazın sadece birer parçasını oluşturmaktadır. Burada atılmayan her adım için yarasa da güneş de sorumluluk sahibidir.

Her işte bir ritim bozukluğunun olduğu bu galaksi için ne bir şarkı sözü yazılmış ne de söylenmiştir. Çerçevelenmiş bağların duvarları süslemesi insanoğlu için bir merdiven boşluğu işlevindeyken, ritim sahiplerinin aklen ve fıtraten hicret etmemesi için başka bir nedene ihtiyaç yoktur. “Almazlardan kaç!” mottosu bağa girişin ön hamlesidir. Bu hamleyi zamanında yapan kişi için mat, bir sonraki galakside ses getirecektir.

İkinci Katmer, insanoğlunun fizik ötesi yapısından ileri gelir. Birinci fizik alemden geçişi temsil eden “Almazlardan kaç!” hamlesi ile ikinci katmerin kapısı aralanmaktadır. Bağların yüksek çözünürlükte yaşandığı bu alemde omuz omuza veren fetalar birbirlerinin gören gözü, duyan kulağı, işleyen beyni haline gelir. Fıtrat hicretinin başlama yörüngesine saplanmış çomaklar, ayvazlık ile bertaraf edilmektedir.

Ayvazlık, memleketi kurtaracak element olarak tabir edilen ayvaziumun, birbirinin aynası olarak kenetlenmiş fetalardaki halidir. Müzik düzen alemde ritimleriyle senfoni oluşturacak hal, akalıkta bulunmaktadır. Katmerlenmiş galaksiler birbirinden ne kadar ayrı gözükse de şarkıyı yazan, söyleyen, çalan, yöneten aynı mecliste yaşamaktadır.

Her şey tamam, siz kaçıncı katın sakinisiz?

Alper A. İLERİGEL 15.03.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum