Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Muhtar 0 - İnsan 2

18 Kasım 2021 - 03:44

Sizlerden gelmeyen yoğun talep üzerine oluşturduğumuz yeni dünyanın lansmanını yapmayı çok isterdik. Fakat otomatik kapılardan çıkamayan fikir savunucularının “Biz sizi ararız.” dedikleri anda işlerin ters gideceğini tahmin etmiştik ve arayınca bulamayacakları yerden bahsedelim dedik.

Yaşanılan hayatın iki farklı frekans ağı bulunmaktadır. Birincisi Potansiyel Muhtarlar* Ağı diğeri ise yine bu ağı içine almakla beraber sürekli bu ağdan kaçmaya çalışan, projeler üzerinden yaşayan Profesyonel İnsan İki Ağı...

Potansiyel Muhtarlar Ağı
Allah, on bir boyutun da Rabbi’dir. Her an oluş ve her an bozuluş aleminde yaşayan canlılarız. Bir derede iki defa yıkanılmayacağı gerçeği ile yaşayan toplumun, bir delikten bir çok defa sokulmaktan geri duramama, haya etmekte zorlanma, tövbe etmeye gerek duymama anlayışlarına gebe olan coğrafyaları ayakta tutan ahali kadrosu, bir coğrafyanın kaderini belirleyebilmektedir. Her gündemin konuşlanabileceği zemine sahip bu kadro, ürettiği fikirlerine katbekat asfalt yollar atarak asıl zemininden uzaklaşmış ve Potansiyel Muhtarlar Ağını ortaya çıkarmıştır.

Potansiyel Muhtarlar Ağında, şimdiye kadar tembellik ile oluşan paçozluk sayesinde hem güveler hem de güvenilmeyenlerle biriktirilen malları bu potansiyel muhtarlar hazla yemektedirler. Herhangi bir yatırım yapmaya çalışılsa bile kaprisler sayesinde bu ortaklıklar birkaç yıldan öteye geçememektedir.
Bu ağın burnunu sokmadığı yer, ağır nazar etmediği komşu, çekememezlik etmediği ortaklık yoktur.

Sonu bilinen ayak oyunlarının arkasından edilen duaların icabet edileceği yerlerin pekala makûs talihlerinde gizlendiği bu ağın içinden 3, 5, 10 yüzdelikte kendi doğallığıyla ortaya çıkan, yalandan uzak cevvallerin çıkması beklenebilir. Bekliyoruz da.

Profesyonel İnsan İki Ağı
Yol yakınken dönme nöbetlerinden geçtiğimiz şu günlerde, köklere dönüşü gerçekleştirmekten uzakta hicret edilecek bir ağ bulunmaktadır. Bu dünyada köklere dönmenin yerine çiçek açmanız beklenir. Ağa bağlanmak için ilk önce ağı bulmanız gerekmektedir. Bu ağ ise Profesyonel İnsan İki Ağı’dır.
(Bu ne ütopik bir macera mecrasıdır ya Rabb-el Alemin.)

Bu dünyada değeri anlamından uzaklaştırılarak ortaya konan sadaka sofraları bulunmuyor. Mesela, Bakara Suresinin 255. ayeti okunurken esnenmemesinden tutun da tren devrilmeden önce yol gösterilmesine kadar gelişmiş özelliklere sahip, farkındalık odaklı donanımıyla çözümler üreten, her daim kişisel gelişimi için çaba sarf eden, vatanperverliğini - kâr amacı gütmeden çalışan misaller gibi - ülkenin dört tarafını icraatlarıyla yaşatan, topyekün grup projeleriyle insan katma değerini artırmanın kıyametin koptuğunu görünce elindeki fidanı dikmenin gerekliliğiyle eş tutan bu ağ hiç de uzakta değildir.

Çalışkanlığın erdem olduğu bu ağda Duning-Kruger sendromu, Afazi hastalığı ve en önemlisi Almazlık hastalığı damarlarda dahi dolaşmamaktadır. Siz de göz kamaştırıcı bu ağda yerinizi almak için acele etmeyin. Bulanlar arayanlardır.

*Türk Dil Kurumunun kullandığı üçüncü anlam esas alınmıştır.

Alper A. İLERİGEL 06.12.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum