Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Popüler Güdümsüzlük

18 Kasım 2021 - 03:47

South Park sessizliği eşliğinde yaşanan arabesk kültürün gülünç durumlarıyla hemhal olmuş, almazlığın kişiler arası terminalinde güdümsüzlüğü meleke haline getirdiğinden bu yana yolun kenarından yürümeyen halk kahramanlarına ithafen...

Adaletin yerini bulması için halk arasında “Onun işini mapusta hallederler.” mantığından arınarak başlayalım. Evvela her koyunun kendi bacanağıyla basıldığını biliyoruz.

Delikanlılık barındıran normların unutulduğunu ve bu unutulmaların seri üretime geçerek toplumların altlı üstlü tabakalarında yengeç sepetini oluşturduğunu biliyor muydunuz?

Bu sepetin merkezinde bulunduğu yerin alçak olduğunu bilen ve ona göre her daim acil eylem planı olan insanlar, toplum arasında parmakla gösteriliyor. Lakin hala parmağa bakanlar var.

Toplumun hayallerini süsleyebilecek kapasiteden uzak bir konseptte yengeçler koşabiliyordu.
Böylesi görülmüş müdür? El cevap: Görmek, bu topraklarda yıllardır alışılagelmiş bir imtihanın parçası...

İmtihana alışan bir toplumun acil durum eylem planı her daim çalışır vaziyette olmadığı için, aynı toplumun parçası olup onlardan ayrı bir iç kavim oluşturmakla imtihan sırrına erebileceği bir akışı benimseyenler, merkezlerini toplumdan tecritlemişlerdir.

Acil durum eylem planı, şeytana karşı alınabilecek önlemleri içerir. Planların uygulanabilirliği ile mevcut kültürün anlayış kapasitesi doğru orantılıdır. Bu orantıda kültür ne kadar zayıf ise planların uygulanabilirliği de o derece düşüktür.

Popüler güdümsüzlük inancının sabit olduğu şu coğrafya diliminde, her türlü anahtar kapıyı açmaya yaramayacaktır. Çünkü sıcak bir küvet içinde iken dış dünyadan kopamazsınız.

Taklitlerinden sakınılacak bir aslın var olmadığı topraklarda iki kere iki hala dört etmemektedir.
Selamlar.

Alper A. İLERİGEL 05.01.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum