Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Taşra Yıkılmalı

01 Kasım 2022 - 01:49

En iyi atların daha yavaş atlarla yarıştıklarında kaybettiklerinden ve daha iyi rakiplerle yarıştıklarında ise kazandıklarından bahsedilir. Bu durum bazılarına mantıksız gelebilir. Durumu günlük hayatta görmeye alışmak da bu mantıksızlığı körükleyebilir, simülasyondur neticede. Fakat günlük hayatın dışından bakınca en iyi atın kendinden yavaş atlarla yarıştırılmamasının nedeni görülebilir.

Çevrenizde küçük meseleleri çokça önemseyen kişiler vardır. Basit günlük ihtiyaçlarla bağlantılı meseleler bunlar. Oda sıcak, karnım acıktı, böğrüm ağrıyor gibi olaylar bunlar. Yani mesele basittir. “Hiçbir şey olmasa da kesin bir şey olmuştur.” kefeyi dolduran büyük meseledir. Bazen de tembellik nedensizdir. Ortada herhangi bir neden dahi olmasa da ilkesizlik, ahalinin damarlarında gezinmektedir. Özellikle Mesnevi’deki “Şehirli ve Köylü” hikâyesi yabana atılmamalı, kadri bilinmelidir. 

Ahalinin birbiriyle dert yarıştırma durumu var. Çevresine kendi başarısızlığını ve dertlerini anlatan, bunu da normalleştiren bir ahali var. Böyle bir ortamda işini en iyi şekilde yapmaya çalışmak zor hatta imkânsıza yakındır. Evet, taşra yıkılmalıdır. 
Alper A. İLERİGEL 25.10.2022 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum