Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Tedbiiir

18 Kasım 2021 - 03:38

Tedbirsizlik hükümranlığında taş arayanların akıllarının başlarına gelmesi için her cuma cami halılarının desenlerine bakarak dua ediyorum. Arada bir içimden de “Çok yanlış yerde arıyorlar ya Rabbim!” diye haykırıyorum.

Bencillik ve akılsızlığın oluşturduğu toplumlarda tedbir en son satın alınacak ihtiyaçlar içindedir. Bu toplumlarda “Papaz olmayalım” diye verilen tavizlerin arkasından okunan selalar, cenazeler üzerine değil de tedbirsizlik üzerine okunur.

Müslüman mahallesinde papaz olmaktan korkan, geridurur olan tüm ehli önder gülmekten de o derece geri durmaktadır. Kibrin ve bencilliğin belirgin paketçikler halinde insanların kalplerine nakşedilişini seyredebileceğiniz bu hayal aleminde, tedbirden türetilen ne varsa arkasından taş arayanları bulacaksınız.

Yurda alçakları uğratmayacak arkadaşları edinmek için tedbiri sadece dilden bırakmayanlardan kaçınmak gerekir. Zamanında düşünülmeyen, ferasetli ve cesaretli davranılmayan durumların hurma kaşıntısı vereceği tarihçe malumdur. Çünkü, geç vakitlerde ileri safhalara karşı alınan her tedbirin mahremiyet kaçırıcı halleri hep vardı ve var olmaya da devam edecektir.

Tedbir alın. Taşı bulan, şeytanı taşlasın.

Alper A. İLERİGEL 27.08.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum