Alper A. İlerigel

Alper A. İlerigel


Yarım Koordinat Ahalisi

18 Kasım 2021 - 03:38

Gündem tekin olmayan konularla dolu. Yaklaşık bir yüzyıl daha böyle gider. Arzın altı üstünden daha da iyi olan topraklara tufan vurmadan gündemimizi belirleyen duygularımızı bir kenara bırakalım. Gözümüzün içine alabildiğine sığdırabildiğimiz manzaramızın keyfini çıkaralım. Tası tarağı toplamayı bırakıp bi’ duralım.

Bi’ duralım, dinleyelim. Kıvılcımlarla büyüyen almazlıkların ne denli sonuçlar doğurduğunu PowerPoint slaytlarından arındıralım. Soğukkanlılığın millet kodlarından uzaklaştığını bildiğimiz yengeç sepeti kültürde bir almazın dinleme özürlüsü olduğunu bilelim, dinleyelim.

Hayır ve şerri vasıfsız bir istek düzeninde yaşayanların hayatlarında sonuçsuz bıraktıkları sorunlar bir ahalinin damarlarında hala kol gezerek huzuru bulamamalarına neden oluyor. Bunun tek nedeni ise dinleme özürlüsü toplumun yarım çözümler üretmesinde yatmaktadır. Bu durum gözünüzün içine sığabilecek tüm kederlerin arkasından sala gelmesi ile nihayete erecektir.

Tel örgülerle çevrilmiş, hak-batıl savaş naralarının atıldığı civarımızda dinlemek, sonuçsuz kalan "hayırlısı" muhabbetlerine dönmektedir. "Hayırlısı" diyerek sözlerin son bulmasında etken kültür yine alt kültürün köprüsünden geçenler içindir. Katlana katlana büyüyen vefasızlıkların bayrak bayrak sallandığı ordu-millet kültürlerde tel örgüleri geçmemek, fidan dikmek için kıyameti beklemeye benzer. Bu kültürde fidan dikmek yol yapmaktan aşağı bir konuma indirilecektir.

Dinlemek aynı frekansa girmekle olur. Frekansı tutturmak için yaratılmış küçük dağların ve çeşitli engellerin aşılması gerekmektedir. Bu engellerin başında gelen yarım ağız ve yarım kulaktan uzak durulmadığı sürece dini bütünlükten bahsedilemeyecektir. Saygı ve sevgiden uzaklaşmayla oluşan yarım yamalak dinlemeler sonucunda sonuçsuz kalan tüm sorunların mutfaklarında arabesk kültürün çınlamaları dinlenir. Adı ne olursa olsun kim söylerse söylesin arabesk kültürün kapısını çalan, bozkırların tezenelerine söz söyletmeyecektir.

Alt kültürün bize dayattığı yarım yamalak koordinatlar yüzünden terzi kendi söküğünü bulamayacaktır. Koordinatlarımızı üst kültüre ayarladık, fidan dikmeye devam edelim.

Alper A. İLERİGEL 07.09.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum