Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Aç Kal Zinde Kal

18 Kasım 2021 - 01:03

Dinlenmeye ihtiyacı olan sadece zihnimiz değil. Bedenin hergün ihtiyacı olan uykuyu, gıdayı verdiğimizde kendimizi daha sağlıklı hissediyoruz. Peki senenin bir ayını aç geçirmenin ne gibi faydaları olabilir?

Nefis ilk mertebede sürekli kötülüğü emreden konumunda. Sürekli emirler yağdıran, sürekli bir yargılama yapan nefsin susması için ona giden enerji kaynaklarını kesmek veya azaltmak nefsin aslında ne idüğünü anlamamızı hızlandırıyor.

Sirkte istihdam edilecek yavru fillere önce kalın halatlarla hakim olunur. Fil zamanla bu halatlardan kurtulamayacağını zihnine yerleştirir ve sirk çalışanları halatı ince bir ip haline getirmelerine rağmen kocaman filleri o iplerle kontrol eder hale gelirler. Nefsimize olan hakimiyet düşüncemizi bazen bu metafora benzetiyorum.

Aslında önceki kalıplarımızı, korkularımızı, endişelerimizi kırıp kaybederek onunla her işi yapabileceğimiz nefsimize söz hakkı vermemek için aç kalmak çok önemli bir yöntem haline geliyor. Mideyi boş bırakmak zihni daha aktif hale getiriyor.

Ahmet A. KEFENOĞLU 08.09.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum