Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Diş Ağrısından Ayna Nöronlara

03 Ağustos 2023 - 08:08

"Damağındaki o küçük çizik, dilinle oynamasan hemen geçer ama duramıyorsun. Oynuyorsun."
Dövüş Kulübü

Diş ağrısı, insan vücudunun üstesinden tamamıyla gelemediği bir rahatsızlık. Doktora gitmemekte ısrarcı olan, diş ağrısını azaltacak bir ilaç kullanmayı reddeden biri, ağrıyı ancak odaklanmadan odaklanarak çözebilir. Çünkü diş ağrısı yine vücudun kendisini koruma çabası içerisindeyken verdiği bir alarm biçimidir. Çürüyen diş iltihaplanır. İltihap dişin sinirini öldürmeye başlar ve dişin dışına doğru çoğalmaya başlar. Bu da dokularda baskıya sebep olur ve ağrı giderek artar.

Diş ağrısıyla baş etmeye çalışırken hayat da akmaya devam ettiği için doktor tedavisi alma seçeneğini erteledim. Diş ağrım bazen diniyor ve kendini unutturuyorken bazense hayattan soğutuyordu. Ağrımın dindiğini hissettiğim anları tekrar kontrol ettiğimde bir işe gerçekten odaklandığım anlar olduğunu fark ettim. Fakat dondurma yiyen bir çocuk gördüğümde aklıma gelen dişlerim kısa bir süre sonra diş ağrısını tetikliyordu. 

Diş ağrısı yaşarken bu ağrıyı çevrendeki insanlardan hangisine açacağını veya açık edeceğini doğru seçmek de süreci etkileyen bir unsur. Günlük hayatında aklını birden çok basamaklı işlerde kullanmayan, duygudurum kontrolü zayıf olup sizi önemsediğini düşünen biri ile diş ağrısını paylaşırsanız ağrınızın etkisi geçse bile o size tekrar ağrıyı hatırlatacak sizi güçten düşürecektir. Diş ağrısı yaşarken ve doktora da gidemiyorken hayata devam etmek istiyorsanız düşüncelerinize, duygularınıza bir çember çekmeli ve o çemberin dışına çıkmanıza sebep olacak kişilerden de uzak durmalısınız. 

Ayna nöronlar bahsi iyi şoförlük yapmayla, iyi gol atmayla, iyi bir senaryo yazmayla, Forbes listesine girecek bir firma kurmayla ne kadar ilgiliyse diş ağrısının üstesinden gelmeyle de o kadar ilgili bir bahis. Ağrınızın farkında olan bilinçlerin hayat çözünürlüğü ne kadar yüksekse ağrınızı atlatmanız da bir o kadar kolay olacaktır. "Yok ben ayna nöron tanımam." derseniz iyi gol atacak yeteneğiniz varsa da temas ettiklerinizin hayat çözünürlüğünün kalitesi kadar kaliteli gol atabilirsiniz. 
Ahmet A. KEFENOĞLU

YORUMLAR

  • 0 Yorum