Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Aldanma Çocuksu Masum Yüzüne

17 Kasım 2021 - 14:46

Eşya ile aramızda olan bağın olması gereken seviyede hazır olmasına eşya telakkisi diyoruz. Eşya telakkisinin aslında bir seviyesi yok. Seviyesi olan, bizim eşyaya yapışma halimiz. Yapışma halimiz ne kadar yüksek olursa, eşya telakkimiz o kadar yok. Yapışma halimiz ne kadar düşükse, eşya telakkimiz o kadar var.

Peki yapışma hali nedir? Yapışma hali uyuşturucu bağımlılığıdır. Yapışma hali, sigara bağımlılığıdır. Yapışma hali, iş, aş, Haydar Baş bağımlılığıdır. Bağımlılık yapışmaktır.

Bir dostumuzun bize daha kibar davranmasını isteyebiliriz. Bir dostumuzun bize kaba davranmamasını istemek, yapışma halidir. Zihin oyun kurar, dikey olanı yatay, yatay olanı dikey gösterir. Hayrı şer, şerri hayr gösterir. Gerçeği görmek, ancak yapışma halinin farkında olmakla mümkün.

Iphone 8 istiyorsak önce Iphone 8'i tanıyalım. Eğer tanımadan istiyorsak yapışıyoruz demektir. Scirocco mu istiyoruz? Onu tanıyalım. Kaç model istiyoruz? Kaç motor? Ne kadar yakıyor bu Scirocco? Eğer Scirocco'yu yüzde yüz tanırsak zaten ona yapışmayız. Ve belki de istek seviyemiz olması gereken seviyeye yükselir.

Hasılı yiğenim... Acıgöl'ün altında da gider var, diyorlar.

Ahmet A. KEFENOĞLU 04.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum