Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Allah'ın Didiyi Olur

17 Kasım 2021 - 19:17

Her kamil sıfat önce Allah'a aittir, O'nun mülkü bütün sıfatları ve isimleri kapsar. Farkındalık sahibi olmak, dakik ve müdakkik olmak birer sıfatsa bunlar da Allah'a aittir. Biz O'nun izin verdiği ölçüde dakik ve müdakkik olabiliriz. Allah hem farkındalık sahibidir hem de farkındalık sahibi kılandır.

Kullar için farkındalık sahibi olmak bir mesele iken farkındalık sahibi kılmak üst bir meseledir çünkü birincisi olmadan ikincisini gerçekleştirmek mümkün değildir. Ve ikincisi olmadan birincisi güdük kalacaktır. Çünkü yeryüzünde vermeden almak mümkün değildir. Çünkü "orta yol"da yolcu olmak bunu gerektirir.

Kimi zaman sınıfa girdiğim an, getirmek istediğim bir materyali unuttuğumu hatırlıyorum . Ne yapılır hemen sınıftan çıkılır veya bir öğrenci gönderilir ve o eşya o materyal ne ise getirilir/getirtilir. Ve fakat ama şu da mümkün; sınıftan çıkmadan önce öğrencilere "şunu unuttum izin verirseniz alıp gelebilir miyim?" deyip, öğrencilerin izni ile "şunu" alıp gelmek. Hem farkındalık sahibi olmak hem de farkındalık sahibi yapmak eylemlerini birleştirmeyi bir nebze böyle anlıyorum.

Böylece:
1. Öğrenciler, öğretmenin de bir şeyleri unutabileceğini fark eder.
2. Öğrenciler, öğretmenlerinin bir şeyi unuttuğunda bunu düzeltebileceğini fark eder.
3. Öğrenciler, saygı gereği insanların birbirinin hakkını gözeterek işini yapan öğretmenlerini fark eder.
4. Öğrenciler, bir işe onaylayarak da olsa katılmış olurlar böylelikle dersin ve öğretmenin bir kez daha farkına varırlar.
Vd.

Günlük hayatta "farkındalık" kavramına dikkat ettiğimiz ölçüde huzurluyuz. Müşahede aleminde her şey müşahede altındadır. Bu müşadeye katılarak ancak gözle görünmeyene, kulakla işitilmeyene, elle tutulmayana, burunla koklanmayana "şehadet" edebiliriz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 29.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum