Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bağırsak Solucanları Bağırmasak da Yaşar

17 Kasım 2021 - 11:33

Bizi mızrakla gürzden, dabbetül arzdan, deccalden kurtaracak, müthiş bilgilerle dolu, yerine göre internet aleminde clickbait* olarak tabir edilen listelerden birini okudum. Liste, akıl sağlığını korumak için alınacak 6 tedbiri ele almış. Yine yerine göre geçerli olabilecek 6 taktik var. Neden yerine göre dedim? Çünkü "yidi buşuk" milyar insan, yedi buçuk milyar alem demek. Her birinin haline uygun 6 taktik inşa etmek kolay iş değil.

Gelelim benim en sevdiğim taktiğe... Kendini eğlendirmek. Çok möhüm bir mesele benim için bu kendini eğlendirmek davası.
Şu an bir tünele giriyoruz... Karanlık değil. Yaklaşık 200 metre uzunluğunda. Çeperinde yirmişer inç boyutunda lcd ekranlar ve her birinde bizi gülümsetecek, kahkaha attıracak görüntüler dönüyor. İstediğimiz birini seçiyoruz, kirpiklerimizi birbirine vurup seçiyoruz.

Seçtiniz mi? Hangisini seçtiniz? Muhtemelen geçmişle alakalı sizi huzurlu hissettiren bir görüntü. İşte bu tüneli, bütün bu cafcaflı, rengarenk dünyayı bir kenara koyun. Tüneli ve karanlığı unutun.

Kendini eğlendirmek ancak kendinize verdiğiniz o küçük o mini minnacık sözleri tutmakla mümkün. Şu kitabı bu hafta sonu bitirmem lazım mı dediniz? Kalkın o kitabı bitirin. Arkadaşınızı mı arayacaktınız? Telefonu elinize alın. O nalet telefonu alın elinize ve arayın. Gücünüz yetiyorsa bunu yapın.

*Daha fazla tıklanma elde etmek için yapılan içi boş zamazingolar.

Ahmet A. KEFENOĞLU 18.10.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum