Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bana Ne Yediğini Söyle Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim

17 Kasım 2021 - 14:36

Süt içmeye başladım. Yaklaşık 3-4 haftadır, alışkanlık haline getirdim. Hatta iş yerine giderken bile süt alıyorum. Sabah ya da akşam canım bir şey yemek istemediğinde süt içiyorum. İlginçtir, süt içtiğim zaman insan fıtratına daha yakın hissediyorum kendimi.

Tavuğun tavuk, ekmeğin ekmek, suyun hakiki su olmadığı zamanlarda yaşıyoruz. Organik yaşayalım, aman şu ot şu bitki tohumu diyenlerin bir hakikati varmış. Ekmekteki glutenin zihnimizi yavaşlattığını biliyor muydunuz? Sadece bunu denemek için bile ekmeği kesebilir, zihin faaliyetimi imtihan edebilirim.

Doğal besinler hakkında "ahir zaman işte" deyip geçmek istemiyorum. Çünkü memleketimizde uygulanan gıda politikaları ahir zaman söyleminin bile canına okuyan cinsten. Bütün memleket ne yediğini bilmiyor, merak dahi etmiyor. Şükür ki arkadaş çevremiz bize bu konuda bir farkındalık kattı ki bu konuda birkaç şey öğrendik, onları uygulamaya çalışıyoruz.

Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim... Peki bunu yediğimiz içtiğimiz şeyler hakkında da söyleyebilir miyiz? Temel besin maddelerimizin zarar verecek bir şekilde ruh halimize, zihnimize etki edebileceğinin farkında mıyız?

Ahmet A. KEFENOĞLU 27.10.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum