Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bazı Düşünceler Saldırgandır

18 Kasım 2021 - 01:08

"Yorgun düştüğümüzde, çok uzun zaman önce fethettiğimiz düşünceler bize karşı saldırıya geçer."
Nietzche

O zaman yorgun düşmeyecek miyiz? Ya da düşüncelerimizin saldırılarına dayanıklı hale mi geleceğiz? Bir de cümlede "fethettiğimiz düşünceler" ifadesi var. Çoğu zaman üstesinden gelmemiz gereken düşünceler oluyor demek ki. Bu düşüncelerin bir kısmını fethediyoruz fakat bunlar daha sonra tekrar geliyor. Gelmelerinin önündeki engel farkındalık engeli. Yorgun düştüğümüzde ise farkındalığımız düştüğü için bize saldıran eski düşüncelerimizin akışına engel olamayız.

Diş sağlığının önemini uzun süre kabullenmeyen bir insan, bir süre diş rahatsızlığı yaşar. Daha sonra hastaneye gider, tedavi olur. Bir süre daha diş sağlığı için yapması gerekenleri yapmaz. Tekrar dişlerinden rahatsız olur. Öyle ki diş ağrısından günlük hayatına odaklanamaz. Tedavi olur, rahatsızlık kesilir. İşte şimdi diş sağlığına önem vermeyi kafasından geçirmeye başlar. Çünkü hastaneye gitmekten ve diş ağrısından sıkılmıştır. Diş fırçası ve diş macunu alarak diş sağlığı için eyleme geçer. Alışkanlık haline getirip her gün dişlerini fırçalamak istiyordur. Sonra ne mi olur? Bir türlü alışkanlık haline getiremez ta ki gerçekten alışkanlık haline getirmek istediği güne kadar. O gün gelene kadar fethettiği düşünceler saldırıya geçer ve saldırıları savuramaz.

Halbuki her şey eskir. Her şey ölür. Her şey yeniden inşa edilir. Her şey tekrar yıkılır. Tekrar ayağa kalkılır. Bu devir süreci içinde aslolan heveslere ve isteklere değil, en temel hakikat ne ise ona yapışmaktır.

Ahmet A. KEFENOĞLU 14.09.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum