Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Beyninin İçindesin

18 Kasım 2021 - 03:08

Adam gaiplerden bir ses duyar. Ve o sesi muhatap alıp sorar:
-Neden beynimin içindesin?
Cevap (Soru):
-Sen neden beyninin içindesin?

Bütün olan biten girdiler, veriler, haberler, iletişim, merak, tetiklenen duygular; hepsi beynimizde dönüp bitiyor. Aldatmacanın aldatmacasının aldatmacası... Mesnevi'de perdelerden bahsedilir; adem ile hakikatin arasında yüzlerce, binlerce perde. Perdeyi aralamak yetmiyor, onun arkasında da perde var. Platon'un mağara alegorisinin de ötesi...

Aman şeytanın eline bir koz vermeyesin... Zayıflıkların veya güçlü olduğun yönler, yemeği güzel yapıyorsun ama çok kilolusun, işte ikisini de kendin değerlendirdin. 200 kiloluk bir adama göre kilolu değilken, Michelin yıldızlı bir usta şefe göre çok kötü yemek yapıyorsun. Neden beyninin içindesin?

Olan oldu; bir çuval inciri aslında sen berbat ettin. Her şey olacağına varacaktır. Tren 05.43'te gardan hareket eder. Güneş tam vaktinde batar. Su deniz seviyesinde 100 derecede kaynar. Kader ise gayrete aşıktır. Nereye dönersen dön, yüzün hep önündedir.

Ciguli, "Cuguli'ye En Çok Benzeyenler Yarışması"nda 3. olmuştur*. Sultan Mahmut bazen ne kadar istese de yardım edeceği adama yardım edemez, sonra der ki: "Vermeyince Mabud, neylesin Sultan Süleyman.". Yanisi şu: Kasma, gayret et. Sadece yap.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/pembenar/benzerler-yaristi-gercek-ucuncu-oldu-5170835

Ahmet A. KEFENOĞLU 24.12.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum