Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bi' Dur!

17 Kasım 2021 - 19:15

Bir an duruyorum, gözlerimi kapatıyorum. Bütün gün gözleyen, izleyen, eleştiren, güzelleyen, o sürekli meşgul olan zihnimi bir an olsun durduruyorum. Bunu yapabilmem için sadece zihnime ve nefes alış verişime odaklanmam yeterli.

İnsan bazen de sessiz ortamları ister, hiçbir sesin çıkmadığı bir ortam bizi rahatlatacakmış zannederiz. İnsan bazen binaların, yapıların, araçların olmadığı denizlere, ovalara, boşluklara bakmak ister, boşluğun olduğu yere odaklanmak bizi rahatlatacakmış zannederiz. El hak bu isteklerimiz doğrudur. Dünyanın en huzurlu, en çalışkan, en üretken ülkeleri bunu bildikleri için binaların arasına boşluklar koyuyor, böylece yüksek ses kaynaklarını engellemek için dikkat kesiliyor, ve yüksek sesleri kesiyor.

Onca hırgürün, kavga ve ikiliğin arasında bir an olsun "asli görev"ini yapıyor olmayı hissetmeyen insanoğlu ikilik örüntüsünden çıkamıyor. Hayatta her şey seçim meselesi. Bize hayırlı olanı seçme noktasında irademiz olmadığı kadar var. Yaratan "asli görev"ini yapanlardan kılsın.

Ahmet A. KEFENOĞLU 27.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum