Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bi' Karar Ver

18 Kasım 2021 - 01:54

Hayatının bir noktasında yaşadığın kararsızlık halinin aynı hayatın bütün alanlarını teşmil ettiğini fark ettiğim oluyor. Sen "Spora şimdi mi başlasam, bir ay sonra mı?" şeklinde, bir konuda kararsız kalıyorsan, "Bugün makarna mı yiyeyim yoksa pilav mı?" gibi basit bir soruyla da vakit kaybediyor olabilirsin.

Şeytanın acayip kurguları var hocam. En fazla beslenip semirdiği ve o gücüyle seni kandırdığı insani duygulardan biri de kararsızlık. Klişe olacak ama olsun. "En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir." tespitinde bir hakikatin olduğunu kabul ediyorum.

Karar aldığımız an yapmaya yönelik bir adım atmadığımızda zihnimizde farklı fikirler belirmeye başlıyor. Ehem-mühim karmaşası içinde ilk aldığımız kararı unutup diğer fikirlerle meşgul iken bir de bakmışız ki hiç bir iş yapılmamış. Kendimize kesin emirler verip, yaptırımlar uygulayıp aldığımız kararın ne derece doğru olduğu konusunda kendimizi ikna etmeliyiz ki şeytan bir fikir üzerinden "tebelleş" olmasın.

Dedin ki: "Ya, vakit varken şu işi halledeyim." Kalk ve hallet. Araya bir fasıla koyduğun an konuştuğun kimse, o iç ses sana ait olmayabilir. O ses şeytanın sesi olabilir. Kararsız kalmak insanı çürütür. Kararsız kalmayacak kadar irade sahibi olmak ne güzel...

Ahmet A. KEFENOĞLU 11.03.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum