Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bir Yaşıma Daha Girdim

18 Kasım 2021 - 01:14

Yirmi sekiz yaşıma girdim. Tuhaf ama hayat büyük ihtimalle beni yolun yarısına yaklaştırdı. Bilinçli olduğum günden bu güne temel gerçeklerim değişmese de temeli etkileyen irili ufaklı bütün yönlerimi hakikate yaklaştırmaya çalıştım. Başarılı oldum, yenildim tekrar yendim.

İnsanın kendi ile olan mücadelesinin bitmediğini görüyorum. Her zaman öğrenebileceğim yeni bir bilgi var. Ve ömrüm bu öğrendiklerimi uygulamaya veya tecrübe etmeye çalışarak geçecek. Allah'ın koyduğu sınırlar içinde yaşamaya çalışmak kendinle yaptığın mücadelenin de sınırlarını belirliyor.

İstisnalar ve tevafuk dediğimiz bağlar hayatımızı belirliyor. Halbuki kader-i ilahi gereği her şeyin yeri ve zamanı belli. Genç yaşlarımda kendini değiştirmek, geliştirmek nedir bilmezken karşıma çıkan kardeşlerim olmasaydı belki bugün bunları bu bilinçle yazabilecek biri haline gelemeyecektim.

Okuduğum kitaplar, izlediğim filmler, dinlediğim insanlar, yaşadığım hadiseler hep bir amaca hizmet ediyor, her insanın hayatında olduğu gibi. Amaca uymak, hedefe doğru bir şekilde yürümek istiyorum.

Bakalım alacağım nefes nereye tekabül edecek.

Ahmet A. KEFENOĞLU 21.11.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum