Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Bunun Adı Da Netlik

18 Kasım 2021 - 01:56

Bir arkadaşımla önemli bir iş için buluşmam söz konusu... Arkadaşıma ertesi gün ne zaman müsait olabileceğini soruyorum. Arkadaşım cevabında yapacağı işleri hikayeleştirerek anlatmaya başlıyor: "Şöyle bir durum var, şu var, o yüzden şöyle şöyle..." Fakat ne zaman müsait olabileceğini anlamam mümkün değil. Söylemek istediği durum "işlerini bitirdikten sonra" benimle buluşabileceği fakat ben bunun dünyanın hiçbir yerinde bir zaman dilimine karşılık gelmediğini biliyorum. Tekrar "Saat kaçta biter işin?" şeklinde sorana kadar istediğim cevabı alamadım. Sonuç istediğim gibi oldu mu? Oldu. Ortalama bir saat dilimi söyleyebildi. Fakat enerjinin/zamanın boşa gitmesi durumunu ne yapmalıyım?

Bu tip netlik arızaları ile karşılaşıyoruz. Kimi zaman biz de yapıyoruz. "Ne zaman geliyorsun?" sorusuna "Birazdan." şeklinde cevap veren bir zihnin "birazdan" algısı her durumda farklılık arz eder. Bu "birazdan" bazen beş dakika iken, bazen yarım saati bazen ise bir saati bulur. Siz sormazsanız size evrensel bir zaman dilimi veremez. Siz dakika ile sormazsanız dakika ile cevap alamazsınız. Zihnimizde netlik yoksa işlerimizde de netlik olmaz. Eğer bir işimizde netlik yoksa bu diğer işlerimize de sıçrar. Sonuç; enerji-zaman-para kaybı.

-Kişinin kendini net ifade etmemesinin sinsi faydasına değinmeden geçmek istiyorum.-

Nasıl bir insan olmak istiyorsak "o insan" olmak için netliği netleştirmemiz lazım. Hele ki astar astar yalanla bezenmiş rengarenk bayağılıkla sık sık karşılaştığımız bir toplumda Şam çeliği gibi keskin ve sağlam olmak durumundayız.

Ahmet A. KEFENOĞLU 25.03.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum