Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Can Sıkıntısını Geçirmenin Yolları

17 Kasım 2021 - 17:35

1. Evdeki çöpleri çöp konteynırına atın. Yok demeyin. Yoksa da çöpe atılacak elbette bir şeyler vardır.

2. Öfkeliyseniz ve bunu gideremiyorsanız duvara yumruk atın. Bileğim çıkar mı diye düşünmeyin. Çıkarsa yine canınızın sıkıntısı gitmiş olur.

3. 100'e kadar sayın. Sonra tekrar sayın. Sonra tekrar. En azından sizin canınızı sıkan şeyi bir süreliğine unutmuş olursunuz.

4. Ayağa kalkın ve semazenler gibi dönün. Başınız dönünceye kadar devam edin. Sonra oturun ve tekrar yapın.

5. Hiçbir şey yapasınız yoksa hiçbir şey yapmayın. Düşünme işini de bırakın. Dünyanın en zor işini becermeye çalışın. Düşünmeyin.

6. Nefes alın nefes verin. Her zaman yaptığınız şu işi bu sefer bilinçli bir şekilde yapın. Bazen burnunuzdan alın bazen ağzınızdan. Vermeyi unutmayın.

7. Damarlarınızdan geçen kanın içinizde hareket ettiğini hayal edin. Ayağınızın ucundaki kan kollarınıza karnınıza gitsin. Geri kalbinize dönsün.

8. Bir şeye bakın. Sadece bakın. Kitaplık varsa kitaplığa bakın. Karşınızda bir resim varsa bütün detaylarıyla inceleyin. Bakışınıza olumlu veya olumsuz bir yorum katmadan inceleyin. Sadece bakın, seyredin, izleyin. Canınız sıkılacak gibi olursa başka bir şeye bakabilirsiniz.

9. Düşüncelerinizi takip edin. Şu an bu yazıyı okurken hissettiğiniz düşünceleri takip edin. Bir kedinin farenin deliğinde beklediği gibi. Bu yazıyı okurken gelen düşünceleri de olumlu ya da olumsuz diye nitelemeden takip edin.

10. Yazıyı yazarın düşüncesinden koparın. Nereden geldiği belli olmayan bir enerji türünün bu yazıyı yazdığını hayal edin. Sonra kendinizin de bir enerji formu olduğunuzu düşünün.

11. Geçmişinize ve geleceğinize dair değil şimdiye dair sorumluluğunuzu düşünün. Şimdi yaparsanız geçmişi düzeltmeye ve geleceği inşaya başlamış olacaksınız.
Bu yöntemler işe yaramıyorsa yaramıyordur. Siz bilirsiniz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 29.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum