Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Colormatik Gözlükle Kahve İçmeyin

17 Kasım 2021 - 14:48

Michio Kaku'nun Zihnin Geleceği isimli kitabını okuyorum. Maşallahı var. Kitapta birçok yeni teknolojiden ve bu yeni teknolojinin hayatlarımızı nasıl etkileyeceğinden bahsediyor. Birbirimizin beynine bağlanabilmek, veri transfer etmekten tut yeni anılar oluşturmak, felçlilere yeni bir vücut verebilmeye kadar.

Kaku'nun halinde ve ifadelerinde yanlış bulduğum tek nokta her teknolojinin huzur ve mutluluk getireceğini çok vurgulaması. İyi de kardeşim şeytan bu dünyada var oldukça insanın hakimiyet hırsı ve bu hırs ile yapılan mücadeleler bitmeyecek. Geçtim.

Kitapta rüyalara da yer ayrılmış. Kaku, psikoloji ve nörolojiyi harmanlayıp rüyaların kaydedilebileceği bir teknolojiden bahsediyor. Hatta Inception'dan ilhamla, birbirimizin rüyasına girip rüyada değişiklik yapabileceğimiz bir teknolojinin geliştirilebileceğinden...

Rüya konusu altında benim en fazla dikkatimi çeken araştırma şu oldu: Eğer bir insana iki gün boyunca pembe camlı gözlük giydirirseniz, onun rüyaları da pembe filtreli olacaktır.

Bakın bunun hayatlarımızla çok tuhaf bir alakası var. Siyah takarsak siyah rüyalar da görebiliriz demektir. Peki biz hangi gözlüğü taktığımızı bilmiyorsak nasıl rüyalar görürüz? Rasulullah, insanlar uykudadır, ölünce uyanırlar buyuruyor. Günlük hayat dediğimiz hayatta hayır, sabır, huzur, gayret gözlüğümüzü takarsak rüyalarımızı da öyle görürüz demektir. Ve aslında rüya ile gerçek arasında da bir fark yoktur. Aynı, kahverengi ile kahverengi arasındaki fark gibi.

Ahmet A. KEFENOĞLU 06.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum