Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Dark Side'da Ne Var?

17 Kasım 2021 - 17:13

Öfkenin, intikam duygusunun tutsaklığı mı yoksa huzurun, hoşgörünün rahatlığı mı? Cezalandırma isteği ya da şöyle mi desek cezalandırma imtiyazı isteği beşerin boğuşup kazanamadığı, kazansa bile kirlendiği bir domuz güreşidir.

İş yapma, proje yürütmeye enerjim kalmadığında (öyle düşündüğümde) duygu birikmesine bakıyorum içimdeki. Beni işten alıkoyan duygular hep olumsuz duygular oluyor. Öfke, intikam, ezilme, korku, endişe, tedirginlik...

İçimizden bunları temizlemek için bu duyguları bize yaşatan kimselere dua etmek gibi bir yol keşfettim. İş yerinde öfkelendiğim bir davranışla karşılaşıyorum örneğin. O durum gereği vermek istediğim tepkiyi veremiyorum. Eve dönüş yolunda sıkışma başlıyor. Keşke şunu yapsaydım, şunu söyleseydim. Ezik miyim ben? vb. düşünceler halime etki ediyor.

Dünyada hangi makamda olduğumuzu bilemiyoruz fakat hepimizin zihninde bir benlik, karakter algısı oluyor. Bu olgu ne kadar geniş olursa o kadar geniş imtihanlara tabi tutuluyoruz. "Bunu haketmiyorum" dediğimiz davranışların kaynağı olan kişiye dua edelim. Allah onun kalbine hoşgörü versin. Dua edelim ki hissettiğimiz, altında ezildiğimiz duyguları Allah gidersin. Çünkü başkası için ettiğimiz dualar iki ile çarpılarak bize dönüyor.

Zihnimize her öfke görüntüsü, izi düştüğünde dua edersek, yükten yavaş yavaş kurtuluyoruz. Aksi halde karşı tarafın affedilmeyi hak etmediği düşüncesi ile boğuşup bir hortuma dönüştürdüğümüz duyguların esiri oluyoruz. Dark Side kibrin ve öfkenin kaynağıdır. Dark Side'da özgür olmak yok. İrade sahibi olmak yok, iradenin sahip olduğu bir kişilik var.

Ahmet A. KEFENOĞLU 21.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum