Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Defalarca Vurman Gerekir

17 Kasım 2021 - 17:48

Bir hadis-i şerifte şöyle buyuruluyor: "Beşer, 'ben bunu yapmayacağım' dediği zaman; şeytan ona 'yapmayacağım' dediği işi yaptırana kadar başından gitmez." Neye direnirsen o varlığını sürdürür hadisesini görüyoruz sayın seyirciler bu hadis-i şerifte. Gol yemeyeceğim diyen kaleci gol yiyor.

Vazgeçmeyeceğim diyen er, yolun yarısında çark ediyor.
"Et-tekrarü ahsen velev kane yüz seksen" özdeyişinden haberdarsınız peki "Bazen bir çiviyi çakmak için defalarca vurmak gerekir" kelamından haberdar mısınız? Bir yerlerden hatırlıyorsunuz. Peki.

Yüzmeye gidiyordum yazın. Su havadan soğuk olduğu için soğuk suya, hemen, girmeye eriniyordum. Şöyle düşünerek üşengeçliğimi yenmeye çalışmıştım ve başarılı da oluyordum: su soğuk, su soğuk, su soğuk. Bir bilgiyi zihnimde kabul edersem vücudumda buna direnmeyecektir. Direnmiyordu da.

Kendimizde bir gelişim, bir değişim görüp hoşumuza gittiğinde bunu çabucak geçelim. Çünkü her şey geçicidir. Gelişime yapışırsak gelişim de geçicidir. Gelişime kişisel bir değer atfeder de kibir gösterirsek gelişim kaybolur veya elimizden alınır. O yüzden "Bazen bir çiviyi çakmak için defalarca vurmak gerekir".

Ahmet A. KEFENOĞLU 09.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum