Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Esnek Ayarlamalar

17 Kasım 2021 - 19:23

"Zamanında bir gökbilimciydim ama gündüz vardiyasına sıkışıp kalmıştım."
Brian Malow

Günlük meşgalelerimiz, hayatımızı değiştirmesini umduğumuz hedeflerimize ulaşmada bize sıhıntı çıkarıyorsa onlara da hakim olmak bizim sorumluluğumuzda.

Kayserililerin (ve Yozgatlıların) çok kullandığı bir tabir vardır: Araya gitmek. Boşa giden, israf olan yiyecek - içecek için kullandıklarına çok şahit olduğum bu tabiri kullanmamak için içten içe direnirken, yıllar sonra tabiri kullanıp kendime güldüğüm de ayrı bir gerçektir. Günlük hayatta yani saat ileri doğru akıp giderken farkında olmadığımız o hercümercte nice planlarımız araya gitmiştir. Birçok hedefimiz küçülmüştür.

Burada vazgeçmemeye değil, yola çıkma sebebimize tekrar bir dönüp bakmak bizi kurtarabilir. Yola çıkarken plansız ve hedefsizsek zaten hiçbir rüzgar yardım etmez.

Brian Malow, gündüz vardiyasına sıkışıp kalmaktan şikayetleniyor ama bir yandan da "bilim komedyeni" olarak bilime dair hedeflerine yakın bir çizgide hayatına devam ediyor. Kitaplar yazıyor, konferanslar ve stand up şovları yapıyor. Yani belirleyebileceğin birçok plan olabilir. Biri gerçekleşmedi diye başka bir hayali kovalamak imkansız değil.

Ahmet A. KEFENOĞLU 06.02.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum