Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Fazla Tedbir Kesinlikle Göz Çıkarır

17 Kasım 2021 - 17:56

Bütün olay zihinde cereyan ediyor. Kendimize öğrettiğimiz veya bir şekilde öğrendiğimiz sabitler bizi yönetiyor. Yani neden break dance öğrenmeyeyim? Kopter atmayayım? Bir yerde komik geliyor, evet. Fakat öğrenmek istememe engel olan sadece düşüncelerim. Halbuki iyi de spor olurdu.

"İnsan fıtrat üzere doğar" buyuruyor Rasulullah. Fıtratımızda kalıplar, üşengeçlikler yok, geçmişe hayıflanma, geleceğe yapışma yok. İnsan dilini de çevresinden öğreniyor. Dil telakki ediliyor, telakki edilenler zihinde imajlar, tespitler, sabitler oluşturuyor. 8 saat ders çalışamamamın önündeki tek engel buna inanmamı engelleyecek kalıplar. Hayatımda hiç 8 saat ders çalışan bir insanı oturup gün boyu izleme fırsatım olmadı. Olsa belki yavaş yavaş bunun mümkün olduğunu görürüm. İlla örnek de gerekmiyor hayal ettiğimiz her şeyin gerçek olabileceğini söylüyor Picasso. (Picasso Arabi okumuş mudur?)

Zor gördüğümüz kimi işleri yeterli olduğumuzda nasıl da becerdiğimizi sonrasında oluyormuş dediğimizi hatırlıyoruz. Elimize çekiçleri balyozları alalım ve önce zihnimizdeki putları yıkalım. "Yapamam" demelerimizin üzerine üzerine vuralım. Belki vurduğumuz yerden değerli madenler çıkar. Çıkan ürünlerde zihnimizi tekrar donatalım.

Ahmet A. KEFENOĞLU 17.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum