Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Film Değil Tiyatro Değil Konser Hiç Değil

17 Kasım 2021 - 18:05

Pokemon ustası Ash, Matrixci Neo ve Kazancı Bedih'in kaderleri bir gün karpuz tezgahında kesişir. Kazancı Bedih tezgahın sahibi olan kayınbiraderini ziyaretie gelmiş, kıtlama içtiği çayın şekerini ağzına atmıştır. Kahramanımız Ash, pikaçunun canı karpuz çektiğinden mütevellit, pokemon serüvenine ara vermiş ve pikaçuyu vesile bilip sıcak yaz gününde karpuzla serinlemeyi arzu etmektedir. Neo, gemiye alabileceği tek yiyeceğin karpuz olduğunu öğrendiği günden beri sık sık uğradığı bu tezgahta karşılaştığı tipleri analiz etmekte zorlanmaktadır.

Ash, karpuz seçmede başarısız olduğunu kabul ettiği için kesmece karpuzların olduğu tarafa yönelir. Ve poke topundan balbazarı çıkarır. Tezgahın arkasında olan karpuzların daha iyi olacağını düşünüp aklı sıra balbazarın sarmaşıklarını karpuzlardan birini almak için kullanacaktır.

Neo, mermilerden kaçar, Ajan Simith'ten kaçar, robotların azgınlık ve fenalıklarından kaçar fakat karpuzcunun kafa açıcı sorularından kaçamaz. Hem kaç kaç nereye kadar.

-Abi senin beynine Jujistu yüklemişler. Bizim oğlan konuşuyordu arkadaşıyla doğru mu bu?
-Doğru abi.
-Ya bak ne diyecem... Mahallenin zibidileri bazen gece gelir beni rahatsız ederler.
(Neo konuşmanın nereye gideceğini başından bilmektedir. Direk sözünü böler karpuzcunun)
-Abi. Hapı yutmak mesele... Fişten çekilmek mesele... Bünyeye göre Matrix'in dışını görmek ayrı mesele... Çok pahalıya da patlar sana. Sen bana bir karpuz seç ver de ben gideyim.
-E e... Sen öyle diyorsan öyledir. Neom. (Şaşırmıştır. Tam inanmamıştır fakat ısrar etmeyi de istemez.) Ben sana bir Diyarbakır vereyim de gemiye götür. Arkadaşlarınızla yersiniz.

Bitti.

Ahmet A. KEFENOĞLU 28.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum