Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Full Damar Beyin Karışık

17 Kasım 2021 - 17:27

Geleceğe kement atıp bugüne getirmek mümkün değil. Bir inşa kastı ile küçük küçük, parça parça yapılması gereken, sonucunda "işte bu kadaar" diyeceğimiz süreçler var hayatımızda.

Bir sürü kitap okumam gerekiyor. Okuduğum kitaplardan notlar çıkarıp biriktirmem sonra onları değerlendirmem sonra kendi düşüncelerimi katmam sonra hepsini derlemem sonra bunları kağıda geçirmem sonra düzenlemem sonra sonra sonra...

Sahabenin arasında bir diyalog geçiyor, öğle namazı kılınmış. İkindi namazını kıldırmaya niyetli olan bir sahabe bu niyetini kararlı olarak ifade ediyor. Diğer sahabeler onun bu davranışını tul-i emel olarak değerlendirip uyarıyorlar. Bu hadisede benim anladığım, sürecine etki edemeyeceğin, gelecekte meydana gelecek bir eylem için bir niyet taşıman yersizdir ve nahoştur.
Sürecine etki edebileceğimiz hedefler söz konusu iken ise zihnimiz "daha çok var" oyunu oynuyor. Fakat oyun bitmeden hedefi gerçekleştirmeye niyet ettiğimiz zaman dilimi doluyor. O yüzden belki de ibadetin az da olsa sürekli olanı makbul. Çünkü zor olan bu.

Bir gün Allah Allah Allah Allah naraları ile başlayıp uzun süre devam ettirdiğim çalışmayı bir ertesi gün beceremiyorum. Çünkü arzular şelale... Az bile olsa sürekli yapmak... Zaten gün gelir azlar çok olur. Zaten "kem min fietin galiletin galebet..."

Ahmet A. KEFENOĞLU 27.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum