Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Her Şeyin Başı Farkındalık

17 Kasım 2021 - 17:16

Sizlere bir akıllı telefon uygulaması tanıtacağım. Karşılığında hiçbir ücret almadan yapacağım bu iş içün Yüce Mevla'dan bağışlanma ve mağfiret diliyorum. İkisini de...

Biliyorsunuz ki akıllı telefonlarımız vücudumuzun bir parçası gibi iş görüyor artık. Telefonumun şarjı az, demiyoruz. Şarjım az, diyoruz. Telefonumdaki numaralar silindi, demiyoruz. Bütün numaralarım silindi, diyoruz. Bildiğimiz iki numara var onu da siliyoruz. Telefonumuzun bir kol, bir bacak gibi işlev gördüğünü inkar etmiyorum. Fakat farkındalık.

Biliyorsunuz ki biz bu araçlarla oldukça fazla vakit geçiriyoruz. İlime, irfana, kültüre, bilime, son çıkan filmlere, amatör ligteki memleket takımımıza, dişimizdeki apseye, sırtımızdaki tümseğe, GDO'lu ekmeğe ayırmadığımız vakti, bu araçlarla geçiriyoruz. Bunu da inkar etmiyorum. Fakat farkındalık.

Bize verdiği zararı fark etmemiz için yine akıllı telefonları kullanacağız. İOS veya Android işletim sistemlerindeki uygulama marketlerinde hangi uygulamayla ne kadar vakit geçirdiğimizi, bir uygulamaya kaç defa dokunduğumuzu, günün hangi saatlerinde hangi uygulamayı kullandığımızı, haftalık ve aylık telefonla kaç saat vakit geçirdiğimizi gösteren programlar var. Dilerim Allah'tan bu uygulamalardan indirelim ve görelim.

"Bilmem gara Memmed nereye gider,
Buyumuş gısmatım, buyumuş gader,
Bi günde yediğim işte bu gadar,
Daha fazla yeyemeyong dohtor bey!" 

*Ceyhanlı (Gümürdülülü) Aşık Kara Mehmet 

Ahmet A.KEFENOĞLU 24.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum