Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Her Zaman Kasacaksın

17 Kasım 2021 - 22:57

"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." Herakleitos isimli bir filozofun sözüdür bu. Basmakalıp veya klişe geliyordu bana. Fakat zaman zaman bunun doğru olduğunu da görüyorum. Her şey değişir. Bir yerde iyileşme, güzelleşme yoksa entropi gereği kötüye gitme, çirkinleşme vakidir.

Yorulmak, sıkılmak, vazgeçmek, bıkmak gibi kelimelerden uzaklaşmadan zihni dönüştürmek mümkün olmuyor. Bu kelimelerin yerine çalışmak, keyif almak, devam etmek, bakış açısını genişletmek gibi kelime veya kelime öbeklerini getirebiliriz. Sürekli bir şekilde terakkiyi sağlamak, bunu istemekle sıkı sıkıya bağlı oluyor. Bunu nefsimizden istemek, nefsin tökezlediği yerde tekrar ayağa kalkamayacakmışız gibi düşünmemize neden olurken, istemenin mercini Kâdir olana yöneltmişken tökezlediğimizde, bunu aynı mercinin bir kararlılık testi olarak görmemizi sağlayabilir.

"Her eşya, her kelime, her insan, her durum, her şey insanı bir yere getirmek için birer vesiledir" şeklinde düşündüğüm anlar oluyor. Ve eğer bu vesilelerden dersimi almıyorsam aynı vesilelerin devr-ü deveran ettiğini görüyorum, yani kendimi değiştirmezsem.

Zihindeki kavramları, kalıplanmaları, asılsız sabiteleri değiştirmek adına, zor dediğimiz her ne ise biz zor dediğimiz için zor olabilir. Değişmek kolay. Gelişmek kolay. Disiplin sağlamak, kolay. Hayat gayemizi canlı tutmak, kolay.

Ahmet A. KEFENOĞLU 26.03.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum