Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Herkes Nasibini Alır Giderli Şarkılardan

17 Kasım 2021 - 17:09

Bu yazıyı yazmadan önce Demet Akalın'ın birkaç şarkısını dinlediğimi ifade etmeliyim.

İki gün önce bir öğrencimle nasıl olduysa, konu nasıl oraya geldiyse şarkıcılardan konuştuk. "Hanfendi" Demet Akalın'dan nefret ediyormuş. Neden dedim? Ne için yani? Bilmiyor. Neden nefret ettiğini bilmediğini söyledi. Ona kendisine gereksiz yere bir yük yüklediğini söyledim. Sence dedim, küçük bir şehrin çok daha küçük bir ilçesinin bir köyünün bir mezrasında yaşayan bu hanfendinin kendisinden nefret etmesi Demet Akalın'ın umurunda mı?

Sonra yine konu nasıl olduysa arkadaşlık ve sevgiye geldi. Arkadaşlarıyla ilgi bir şey sordum. Masum olduğunu düşündüğü tek arkadaşının olduğunu söyledi. Bir ders daha geliyor şimdi. "Diğer arkadaşlarına zulmettiğinin farkında mısın?" dedim. Cevap vermedi. Bak dinleyeceksen konuşacağım dedim. Zulüm, sadece fiziksel saldırı değildir. Bir insanı onun da bir kişiliğe sahip olduğunu yok sayarak onu kendi isteklerimiz, düşüncelerimizle değerlendirirsek ona zulmetmiş oluruz dedim. Anladığını hissediyorum.

Gelelim Demet Akalın ve müziğine... Bakmayı, dinlemeyi, görmeyi bilirsek her seste bir ahenk olduğunu hissederiz. Birkaç şarkısını dinledim beni rahatsız etmedi hatta bazıları hoşuma da gitti. Yani hanfendinin gıcık olması gereksiz bir yük.

Nefret, gıcık olma, sinir olma diye tanımladığımız duygular gereksiz yükler haline geliyor. Kurtulmak lazım. Bir balonu içine gaz doldurarak uçurabiliriz. Balonun sepetine balonun taşıyacağından fazla yük doldurursak o balon istediğimiz yüksekliğe çıkamaz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 18.11.2017

YORUMLAR

  • 0 Yorum