Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


İçiyorsak Bir Sebebi Var

17 Kasım 2021 - 17:19

Dünyaya gelişimizin bir sebebi var. Bulutların damlaları dökmesi, fay hatlarındaki enerjinin boşalması, bitkilerin fotosentez yapması; hepsinin bir sebebi var. Ne çekiyorsak bir sebebi var. Neye katlanıyorsak... Şikayetimiz, dünyaya geliş sebebimize hizmet etsin.

Bizi biz yapan eylemler vardır dünyada. O işi yaparken kendimizi çok iyi hissederiz fakat tanımlayamayız. Araba sürerken, menemen yaparken, kitap okurken, müzik dinlerken, bir espri yaptığımızda, bir kediyi okşadığımızda... Herkesin kendine göre kendini iyi hissettirecek bir işi vardır. Kimisi bunu meslek seçiminde kriter olarak belirler. Kimisi fırsat buldukça bu işlerle meşgul olur.

Bizi iyi hissettiren işleri daha disiplinli ve daha büyük bir amaca fayda sağlar hale getirdiğimizde buna proje diyoruz. Kişisel projesi olmak, dünyaya geliş amacımıza nasıl hizmet eder? Eğer "Bir işten yorulduğunda diğerine sarıl" fehvasınca projemizle ilgilenirsek hizmet eder. Eğer günlük bir zikir haline getirirsek, zinciri kırmadan her gün 5, 10, 20, 120 dakika projemizle ilgilenirsek biz tanımlamadan, fark etmeden bile, projemiz dünyaya geliş sebebimize hizmet eder hale gelir.

Kişisel projemizin daha büyük hizmetlere dönmesi içinse kardeşlerimizle ortak projeler geliştirip, bu projeleri zikir haline getirirsek işte bu daha büyük hizmetlere döner. Entropi gereği bir proje büyümüyorsa küçülüyordur.

Ahmet A. KEFENOĞLU 25.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum