Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


İki İki Dört Eder

17 Kasım 2021 - 17:46

Olanı söylemek için yani netlik için önce kabul ve rıza hali gerekiyor. Gıcık olduğum hususlardaki unsurları nasıl yanlı ve haksız eleştiriyorsam, başkasına aktarırken de eksik ve hatalı aktarıyorum.

Ekmek kamyonunun şöförü eğer işini henüz kabullenememiş ise, o gün hanımı ile kavga etmiş ise, cenazesi var yakında zamanda bir yakını vefat etmiş ise muhtemelen kamyondaki ekmekleri eksik ya da fazla sayıp kaydedecektir. Sonunda ekmek çarpacaktır onu.

Türkçe öğretmeni kredi kartının borcunu ödeyememiş ay sonunun gelmesini bekliyor ise, kendisinden memnun değil yazılı okumayı geciktirmiş gece boyu yazılı kağıdı okumuş ise, üstelik günün son ders saati ve o gün nöbetçi ise yoklamayı yanlış alacak, cümleyi ögelerine yanlış ayıracaktır.

Bakışımızda netliğin ve gerçeklik algısının bozulduğu durumları farkındalık eksikliğimiz oluşturuyor. Hayatı zihinde değil gerçeğin içinde yaşamak için kovalamamız gereken tek varlık yalanın kokusunun dahi olmadığı bir gerçekçilik tarzı. Akışa girmek ve akışta kalmanın tek yolu akışa sadakatle boyun eğmek. Çünkü neye direnirsen o varlığını sürdürür.

Ahmet A. KEFENOĞLU 05.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum