Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Kek

18 Kasım 2021 - 01:15

Cem Yılmaz bir konuşmada "işini aşkla yapmak" tabirini irdeliyor. "Aşkla yapmak için aşık olduğun her ne ise onun da sana aşık olması lazım." diyor. Haklı. Aynı kararlılıkla defalarca iflas eden, her seferinde aynı motivasyonla işe başlayıp hüsrana uğrayan kimselerin tarihinde işte bu bakış açısı eksikliği hissediliyor. Evet, bir şeyi yapmayı çok sevebilirsin fakat bu, o işi hakkıyla yapıyor olduğun anlamına gelmiyor.

Kek yaparken dahi büyük bir motivasyonla yapıyor olabiliriz fakat bu, o kekin istediğimiz gibi kabaracağı, lezzetli olacağı anlamına gelmez. Kekin de bizi sevmesi gerekir. Kekin bizi sevmesi içinse doğru açı ile kek yapmayı sever hale gelmemiz gerekiyor. Kek çok çok önemli bir iş olabilir, keki yapmadığınız halde büyük bir hüsrana uğrama durumunuz da olabilir. Fakat kekin sizi sevmesi için ona bunları hissettirmemeniz, onu üzmemeniz gerekir.

Kabartma tozu, un, şeker, vanilin gibi basit malzemelerle, yarım saati geçmeyecek bir uğraş ile 4-5 kişilik bir kek yapabilirsiniz. Fakat kek bunları bilmeyecek. Kek sadece, sizin onunla yapılması gerekeni yapılması gereken zamanda, yapılması gerektiği gibi yapıp yapmadığınızı biliyor.

Ahmet A. KEFENOĞLU 23.11.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum