Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Korkma Sönmez

17 Kasım 2021 - 19:16

"Asla geri çekilme, asla açıklama getirme. İşini yap ve bırak ulusunlar."
Benjamin Jowett

Bazen sadece işini yapıyor olmak o işi istediğimiz seviyede başarmak için yeterli olmuyor. Çünkü her adımda yaptığın işe açıklama getirmeni bekleyenler oluyor. Çünkü her adımda tabiri caizse uluyanlar olabiliyor. Yengeç sepeti, iş yapan, okuyan, dönüşen ve dönüştüren, yukarıya sepetin dışına hamle yapan her kim varsa bu ülkede tehdit altındadır.

Tehditleri savuşturmak içinse muazzam bir farkındalık seviyesinde olmak şarttır. Farkındalık da her hangi bir nefsi istekle karıştığında kaybolan bir yetenektir. O yüzden hem farkındalığı hem tehditleri savuşturma isteğini dua hali ile yürütmek bizi yürüyen ve yürüten yapar.

İşim gereği başka bir şehirde yaşıyorum ve fırsat buldukça memleketime (doğup, büyüdüğüm yer) dönüyor bir süre vakit geçiriyorum. Her döndüğümde çevremdeki insanlara hayatıma dair yaptığım açıklamaların bir yerinde "nazar" hissediyorum. Bunu hissediyor olmam benim çok başarılı olduğumu hissetmemden değil. Her gün yatağını düzelttiğini söyleyen bir kimse bile nazara müstehak olabiliyor memlekette. Yani yengeç sepeti.

Sadece farkında olmak yetiyor. Sadece tehdidi algılamak yetiyor. Bununla kavga etmek de bizi yere düşürür. Çünkü "domuzla güreş olmaz."

Ahmet A. KEFENOĞLU 28.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum