Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Meraklı Ol Ki Genç Kalasın

17 Kasım 2021 - 17:18

Amerikalı bir stand-upçının gösterisinin videosunu izledim. Sağolsun internet bize bu imkanı veriyor. Milyarlarca kedi videosunun yanında belgeseller, filmler ve animasyonlar izlemek de mümkün.

Bir anısını anlatıyor; ailesiyle İtalya tatil yaparken, sabaha doğru, ormanda, yaklaşık olarak 50 midilli bunların kaldıkları eve doğru yaklaşmış. Bu hemen küçük kızını uyandırmış. Midillileri izlerken küçük kızı atların arasına girmiş. Ve maalesef midillilerden biri kızı bacağından ısırmış. Adam bunu anlatırken, 5 dakika boyunca espriler yapıyor ama ben işin kalan kısmındayım.

Eve dönmüşler, kız hemen babasına internette araştırma yapmasını söylemiş. İnternette yüzlerce insanın aynı olayı yaşadıklarını, tavsiyeler verdiklerini görmüşler. İşin bu kısmı dikkat çekici işte. 41 yaşındaki komedyenin, kızının yaşadığı olayı psikolojik düzeyde düzeltecek bir yeteneği yok fakat o yaştaki kız çocuğunun (7 yaşında) yaşadığı durumu düzeltmek için araştırma yapma fikri var.

Yemek tarifi, uçak biletleri, ikinci el araba ilanları, müzik, video dışında internetin ilme dönük yüzünün de olduğunu çoğu zaman ihmal ediyoruz. Halbuki internetten boks yapmayı öğrenip olimpiyatlara katılan 3. dünya ülke vatandaşlarının haberlerini görüyoruz. Bizim de memleketimizde benzer başarılar var. Neden daha fazla olmasın?

Ahmet A. KEFENOĞLU 24.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum