Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Mızmızmızmız

17 Kasım 2021 - 14:26

Gazali varlık (oluş ve bozuluş) hakkında şöyle bir tespit yapar: Var olan hiçbir şeyin daha iyisi, daha güzeli mümkün değildir. İlk okuduğumda benim için pek bir şey ifade etmemişti. Evet, Allah her şeyi en güzel şekilde yarattı, deyip diğer tespitlere, diğer düşüncelerime, diğer vehimlerime geçmiştim. Bugün bu cümleyle tekrar karşılaştım. "Var olan hiçbir şeyin daha iyisi, daha güzeli mümkün değildir."

Hak etmediğimizi düşündüğümüz davranışlar veya istemeyerek, düşünmeden yaptığımız hatalı işler bizim zihnimizi ta ki biz etkiyi üzerimizden atana kadar meşgul eder. Bu bazen bir hafta bazen bir yıl sürer. Öyle olaylar yaşamıştır ki kimimiz bir ömür zihninde onlarla hesaplaşır. Zihne bir muharrik gerekiyor bu noktada, ya da bir dayanak noktası. Imagination filminde tam buraya uygun bir tabir vardı, aklıma gelmedi. Denklemde, sayı düzleminde diğer sayıların hareketini sağlayan temel sayı ya da kod anlamında kullanılan bir tabir. Geçtim.

Dün mutfak masasının üzerinde duran, herkesin sevgilisi Luppo isimli zerzevatı almak üzere pakete uzandım. Fakat paket bana izin vermedi ki döküp kırmadan alayım kendilerinden. O sıra yukarı aşağı derken paket açıldı içinden bir adet çikolata düştü paketten, sağa sola çarptı. Kendime dedim ki güzeel, daha kötü bir sonuca da sebep olabilirdin. Bu şekilde şikayet ve mızmızlanmamın önüne geçtim. Bakalım daha büyük hatalar yaptığımda veya hak etmediğimi düşündüğüm bir davranışla karşılaştığımda Gazali'nin o tespitini aklıma getirip şikayet ve mızmızlanmayla kaybedeceğim vaktimi kaybolmadan kazanabilecek miyim...

Ahmet A. KEFENOĞLU 24.10.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum