Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Ne İş Olsa Yapar

17 Kasım 2021 - 19:26

İşlerini halletti. Mikrofonu ve kablosunu bir kutuya, enstrümanların her birini ayrı ayrı kendi kutu veya çantalarına koydu. İşi çok büyük incelik istemiyordu. Onun işinin adı sahne temizleyicisiydi. Bir konser, bir dinletiden sonra sahneyi eski haline getiriyordu. Dünyada az insana nasip olan bu iş, onu 19 yaşındayken bir konser sonrası bulmuştu.

Mustafa, rock müziğe gönlünü vermiş bir delikanlıydı. Xamelt grubunun bateristinden imza almak maksadıyla, konser sonrası, sahneye doğru yürürken birden ayağı takıldı ve yerden kalkması uzun zaman aldı. Grubun üyeleri sahneden ayrılırken baterist, bagetlerden birini düşürmüş yerde arıyordu. Uğurlu baget Mustafa'nın böyle bir işin vazgeçilmezi olmasına sebep olmuştu. Bu kadar tesadüfün gerçekleşmesi Mustafa'nın başına gelebilirdi ancak. Çünkü onun adı Mustafa idi.

Telefonu çalıyor, konser organizatörleri müzisyenlerin, sanatçıların onu istediğini söylüyor, onu çağırıyorlardı. İyi de para kazanıyordu. Fakat Mustafa her seferinde şikayetlenerek, rock star olma hayallerini sattığı bu işi sahiplenerek yapmaktan korkuyordu. Çünkü onun adı Mustafa idi.

Hayalindeki işi yapmak isteyip de yapamayan, her gün sıkılarak işine giden bütün çalışanların, personellerin, meslek sahiplerinin karikatürü Mustafa, mezar taşına bir şey yazdırmadı. Çünkü onun adı Mustafa idi.

Ahmet A. KEFENOĞLU 10.02.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum