Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Nereden Bileceksiniz?

17 Kasım 2021 - 22:02

Bilmiyorsunuzdur. İthalat-ihracat açığının ne anlama geldiğini bilmiyorsunuzdur. Yediğimiz tavuğun antibiyotik denen bir madde ile dolu olduğunu, yarın çocuklarımızın hastalıkla mücadele ile ömürlerini geçirecekleri ihtimalini bilmiyorsunuzdur.

Yer altı kaynaklarımızın önemli bir kısmının gavur kontrolünde olduğunu, kaynaklarımıza hakim olanların vicdanlarımıza da hakim olabileceğini bilmiyorsunuzdur. Dünya arka planında bir oyun ve eğlence yeri iken, bir kat daha oyunun içinde olduğumuzu bilmiyorsunuzdur.

Gavurun yüz senelik kalkınma ve dünyaya hakim olma planları varken bizim henüz beş senelik bir eğitim-öğretim planımızın olmadığını bilmiyorsunuzdur. Eğitimde dünya ortalamasının çok altında iken pırlanta gibi bir eğitim sistemimiz olduğunu bilmiyorsunuzdur.

Hukuk mezunu gençlerin garsonluk, mühendislik mezunu gençlerin dolmuş şoförlüğü yapacağı günlerin yakın olduğunu bilmiyorsunuzdur. Üreten değil, büyük oranda sadece tüketen, üreticiye destek değil köstek olan bir ülke olduğumuzu bilmiyorsunuzdur.

Yoksa bu teslimiyetin, bu rahatlığın, bu tembelliğin başka bir açıklaması olamaz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 19.03.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum