Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Neye Direnirsen Varlığını Sürdürür

17 Kasım 2021 - 17:08

Hayatıma baktığımda neye inat ettiysem inat ettiğim şeyin katlanarak geri döndüğünü gördüm. Bir ara vücuduma direniyordum mesela, yok sayıyordum. O da beni rezil etmede başına düşeni hakkıyla yerine getiriyordu. Sabahın erken saatlerinde önemli işlerim olmasına rağmen gece bilgisayarda kaybedilen vakitlerin sebebi vücuduma direnmemdi.

Uzun süre konuşmaya direndim, konuşma yetimi yok saydım, ağzımdan düşecek kelimeleri kabul etmedim. Böylelikle daha iyi hissettiğimi düşünüyordum. Böylelikle vaktimi daha iyi değerlendirdiğimi düşünüyordum. Na'. Kendimi ifade etmekten kaçtığım hangi anlar varsa, konuşmaktan çekindiğim hangi durumlar varsa beni iki kat tembel kıldılar.

Zeki olmadığım gerçeğine uzun süre direndim. "Hallederiz ya nedir ki" dediğim bütün durumlar "ulan neapcaz şimdi" dediğim durumları ikiye katladı. Belki de üçe. Sınav öncesi geceleri daha 6 saat var 3 saatte hallederim hepsini dediğim bütün dersleri alttan aldım.

Ergen bir kişiliğe sahip olduğum, duygularıyla yaşayan bir kişilik tipiyle hayat sürüyor olduğum gerçeğine uzun süre direndim. Duygularımın hiçbirini ne kendime ne başkasına ifade etmedim, hissettiklerimden kaçtım. Ve onlar için hiçbir şey yapmadım. Ufak bir kroşenin beni yıkamayacağı düşüncesi, ben büyüdüm artık düşüncesi daha büyük kroşeler ve daha küçültücü durumlar ortaya çıkardı.

Hasılı... Neye direndiysem o varlığını sürdürmekle kalmadı iki, üç misliyle geldi. Kabullenmedim, kaçtım, razı olmadım, düşmanımı tanımamak istememenin kibriyle düşmanla savaştım.

Haksızlıkla mücadele daha büyük haksızlıklar doğuruyor. Uyuşturucu ile mücadele daha büyük uyuşturucu trafiği oluşturuyor. Yalan ile mücadele daha büyük yalanları hortlatıyor. Halbuki adaletli olmak bize yetmeli. Halbuki dürüst olmak bize yetmeli. Hak ile meşgul olmazsak batılın bizi meşgul edeceği ve bir süre sonra bizi kendi rengine boyayacağı her an fark edilmeli.

Ahmet A. KEFENOĞLU 17.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum