Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


O Gol Yenir mi?

18 Kasım 2021 - 01:12

Bir kaleci hiç yemeyeceği bir gol yiyorsa o maç için bir motivasyon problemi yaşıyordur.

Futbolcuların çok fazla para kazanmasını hep adaletsiz bulmuşumdur fakat sektör bunu gerektiriyor. Bir futbolcunun maça tam odaklanmış bir şekilde girmesi için maişet derdini maksimum düzeyde halletmesi gerekiyor. İnsanoğlunun herhangi bir işe odaklanamamasının sebeplerinden birisi de maişet derdidir.

On binlerce insanın stadyumda, milyonlarca insanın televizyon başında canlı bir şekilde nazarını yönelttiği bir maçta oyuncuların kendilerine hakim olmaları için sosyo-kültürel alanda da ihtiyaçlarını karşılamış olmaları gerekir.Bir futbolcuyu teknik anlamda üstün kılan yetenekler sadece saha içinde değildir yani.

Zidane'ın bilardoyu da futbol gibi profesyonel bir şekilde oynaması onun hayatın her alanına sızan bir teknik anlayış sahibi olduğunu gösteriyor. Aynı Zidane, teknik direktör olduğu zaman da çok başarılı olabiliyor. Yani bir işi hakkıyla yapabilmek için, o işin tekniğini bilmek ve onu uygulayacak yeteneğe sahip olmak yeterli olmuyor.

Kalecinin normal şartlar altında yemeyeceğini düşündüğümüz bir golü yemesinin sebebi sadece o andaki odaklanma eksikliği değildir. Hayatın her alanında/ânında başarılı olmayı sağlayan davranışlar bütünü olan ayvazlık anlayışı eksikse, binlerce defa çalışılmasına rağmen, "Bu gol yenir mi be!" dediğimiz o gol yenebilir.

Ahmet A. KEFENOĞLU 18.09.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum