Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Önce Sadece Bildiğini Yap

18 Kasım 2021 - 02:24

Sevdiğin mesleği icra etmek Türkiye ortalamasında çok zor erişilen bir olanak. İnsanlar genellikle mesleklerini para kazanma odaklı seçiyorlar. Memuriyette işe alınırken insanlara bu sorulmuyor. Özel sektörde daha da zorlu süreçler yaşanıyor. Çinli filozofların "Sevdiğin işi yap ki hayat boyu çalışmayasın." şeklindeki özlü sözleri Çin'de bile geçerli değilken bu anlayışla meslek seçmek çok çok zor.

Yaptığımız işi sevmesek bile vicdanımız gereği işimize daha iyi odaklanmak için, "seviyor" gibi yaparak aslında o işi sevmeye başlarız. İnsan bir iş yapmak zorunda olmasaydı aslında yine iş yapmazdı. Elektirik kullanmak zorundayız o yüzden elektirik faturalarımızı ödüyoruz. Vücudumuza bakmak zorundayız o yüzden temel vücut bakımımızı yapıyoruz.

"Eğer bildiklerimizi yaparsak bilmediklerimiz bize öğretilir." prensibi gereği yaptığımız her işte ihsana odaklanırsak yapacağımız her işte bir açılma, bir rahatlama hissederiz. 40 yıldır demir döven bir demir ustası asgari şartları yerine getirdiği için demir harika bir bıçak haline geliyor. 40 yıl boyunca zihnimizi dırdırdan, faydasız düşünceden koruduğumuzda da düşüncelerimizin berraklaştığı bir ömür geçiririz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 22.02.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum