Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Peynirimi Kim Kıpti?

17 Kasım 2021 - 19:30

"Unutmak ve yolumuza devam etmek için, elimizde imkan varken değişimi başlatmalı. Ve aslında bu, değişime karşı tepki koymaktan ya da tepki göstermekten daha kolaydır."
Spencer Johnson

Asırların kalıntısı, bozuk sosyal kodların hakim olduğu, dili eciş bücüş, ahlak anlayışı aslından fersah fersah uzak memleketimizde, değişmek ve üretmek yine de mümkün. Örnek vermek yerine örnek olmak mümkün.

Şikayet etmek, kötü kodların her birine örnekler vermek, durumu kurtarmada farkındalık sahibi olmak içindir. İçinde bulunduğumuz sosyo-ekonomik, ahlaki durum dünya standartlarında gerçekten dip seviyede mi yoksa gerçekten üst seviyelerde mi?

Peynir... Marketlerde satılan peynirlerde süt kullanılıp kullanılmadığını sorgulamayı düşündüğünüz oldu mu? Yani bu peyniri alıyorum ama acaba içinde ne var dediğiniz oldu mu? "İçinde süt ve süt ürünleri kullanılmıştır herhalde yaa" dediğimiz peynirlerin çoğu margarin ve bozulmuş, tavsiye edilen son tüketim tarihi geçmiş başka peynirler ile yapılıyor.

Hedefi zor gösteren ancak şeytan olabilir. Şeytan hedefi zor göstererek kişinin kendi değişimini başlatmasını engelleyebilir. Birlikte hareket etmenin bereketini küçük gösterebilir. Bütün bozuk kodları birer birer tespit edip "unlearn" etmemiz yani unutmamız mümkün.

Ahmet A. KEFENOĞLU 18.02.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum