Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Rasulullah Alfa Erkeği miydi?

17 Kasım 2021 - 18:06

Evet, Rasulullah'a ve hayatına o gözle bakarsak bir alfa erkeği görürüz.

Bugün arkadaşımla sohbet ederken birden aklıma geldi. Niçin örnekleri filmlerden, dizilerden veya gerçek hayattaki çevremizden alırken Rasulullah'ın hayatına da bakmayalım?

Rasulullah'ın bütün baskılara rağmen kendi gerçeklerinden vazgeçmemesi uygun bir temel olacaktır. Davanın ilk yıllarında zulüm henüz kendini psikolojik tehdit boyutunda iken, amcası kendisinden vazgeçme talebinde bulunduğunda Efendimiz (sav) "Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseniz de vazgeçmem" diyordu.

Uhud savaşı öncesinde istişare ediliyor ve sahabeler efendimizin aksine savaşa girmek hususunda ısrar ediyorlar ve karar o yönde çıkıyor. Sonradan sahabeler kararlarından vazgeçse de efendimiz, alınan karardan dönülmeyeceğini "Hiçbir peygamber zırhını giydikten sonra çıkarmaz" sözleriyle ifade ediyor.

Mescid-i Nebi'nin inşasında efendimiz bizzat çalışmıştı. Suffe okulunu, mescidi ve kendi evinin inşaatında muhtemelen harç kararken, kerpiç taşırken sahabenin yanındaydı.

Efendimizin aile hayatına baktığımızda da aynı karakteri görüyoruz. Hanımlarının isteğini değil doğru olanı yapmak noktasında birçok örnek vardır.

Bu örnekleri artırabiliriz. Örneklerin "alfalık"la bağlantısını ele almayacağım, alfalık konusuna da girmeyeceğim. Sadece bir bakış açısını aktarmak istedim. Sahih olan sünnetten kopmanın şerre delalet edeceğini biliyorum. Rehberimizin modern dünyada bize birçok konuda yardımcı olabileceğini biliyorum.

Ahmet A. KEFENOĞLU 29.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum