Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Sarhoşlaşmak

18 Kasım 2021 - 02:58

Alkol beynin çalışma prensiplerini gevşetir. Frontal korteks kurduğu cümleleri özensiz kurmaya başlar. Gelişigüzel söylenen cümleler muhatabı rahatsız eder, eğer muhatap da sarhoş değilse.

On beş dakika kadar muhabbet ettiğim mağaza çalışanının sarhoş olduğunu o söyleyinceye kadar fark edemedim. Kurduğu cümleler havada kalıyordu. Sorduğu soruları iki üç kez soruyordu. Fakat bu hal bana hiçbir şekilde yabancı gelmemişti. Nedense sokağa çıktığımda, iş yerime gittiğimde karşılaştığım insan hallerinin bir benzeri diye düşünmüştüm. Halbuki adam sarhoşmuş.

Endişe yüklü zihinler hangi kelimeyi hangi kelimeden sonra kullanması gerektiğini bilemez. Kaygı ile dolu fikirlerin arasında yapmak istediğimiz işe doğru odaklanamayız. Okuduğumuzu anlamakta çektiğimiz güçlük, zihnimizde bir boşluk açamamamızdandır. Toplumun geneline yayılan bu hal bize çok firmalar, projeler, ilişkiler ve mutluluklar kaybettirmiştir.

Sarhoş gibi geçirdiğimiz vakitleri, harcadığımız dakikaları da ancak bir ayna ile görebiliriz. Sarhoş olmayan bir kimse bize sarhoşluğumuzu fark ettirir. Uyuyanları uyandırmak ancak uyanık kalan bir kimsenin üstesinden gelebileceği bir görevdir.

Ahmet A. KEFENOĞLU 14.04.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum