Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Sen Ne Yaptın Kader Sana

17 Kasım 2021 - 18:22

Herkes hata yapar.

Edison'un lambayı yaparken kullandığı şemalar, planlarla ilgili yazdığı evraklar yanınca hiç pişman olmadığını okumuştum. Güya başarısız olduğunun kanıtı olan o evraklar için "geçti gitti birkaç günlük fasıldı" demiş. Hikayedeki karakter Edison olmayabilir tam hatırlamıyorum. Bütün hikayeyi şu an uydurmuş da olabilirim. Vurgu yaptığım yer, başarısızlığın göstergesi olan her şeyin bir öneminin olmadığı.

Yatırımlarımız boşa çıkabilir. Hiç ummadığımız yerden darbe alabiliriz. Değersizleştirme operasyonlarına kurban gidebiliriz. Fakat bunların hiç biri bizi "kötü insan" yapmaz eğer meselemiz "iyi insan".

Başarısızlık hissinin karşısına şu ayeti koyduğumuzda tekrar bakalım o hisse: İsra 13. Gavur başarısızlık yaşadığında buna başka bir işe hırsla yapışarak cevap veriyor. Fakat biz başarısızlık yaşadığımızda bunun geçilmesi gereken bir merhale olduğunun farkında olup zaten yapmakta olduğumuz iş ya da işlere aynı gayretle devam ederek cevap veririz. Çünkü onların ahireti yok, bizim var. Çünkü biz içinde yaşadığımız almaz, virüslü toplumun bir cilvesi gereği cevap vermek için yapıştığımız işlerde de başarısız oluyoruz.

Gavur "ben, ben, ben" dediği zaman başarılı olur, yıkılsa da ayağa kalkar fakat "biz" yine aynı virüslü zihin yapısı yüzünden "ben" dediğimiz an gömülme katsayımızı artırırız.

"Bu kapı içeriden açılır." Bu kapı "biz" ile açılır.

Ahmet A. KEFENOĞLU 15.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum