Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Su Ol Ama Ne Sön Ne Söndür

17 Kasım 2021 - 17:00

"Be water my friend! Be shapeless, be formless!"
Bruce Lee

Bu ülkede hayat sürüyor olmak, nasıl ki şairin dediği gibi bazen "gökten bela yağarken başını uzatmak" ise de çoğu zaman da bir şükür bir gurur sebebidir. Her şeyin bir bedeli vardır. Hayatın zıtlar arasında bir denge olduğunu kabul edersek işimiz kolay. Aksi halde şikayet ederiz, enerjimizi ve vaktimizi böylece kaybederiz.

Her şeye rağmen hayatımızda yaşadığımız her olumlu ya da olumsuz durumdan öğrenilecek ve hayata geçirecek bir veri, bir ilim çıkarabiliyor muyuz? Her şeyin her şeyle bağlı olduğunu, formun mutlaka delineceğini kabul ettik mi? Kendimizi değiştirmedikçe hiç kimsenin değişime yanaşmayacağını hakkal yakin görebiliyor muyuz? Allah daha fazlasını öğretsin diye öğrendiklerimizi uygulayabiliyor muyuz?

Bruce Lee'nin çok hakikatli bir adam olduğunu düşünüyorum. Dövüş ederken çıkardığı sesler bir tarafa... Su gibi ol, diyor. Şekilsiz ol, bulunduğun kabın şeklini al. Zihnin, şeytan sana şekil vermesin. Bunu yapamazsın bunu beceremezsin, diyemesin. Gitme oraya, incinirsin diyemesin. Çünkü su olursan, kesilmezsin gerekirse kesersin. Çünkü su olursan, susturulamazsın gerekirse susturursun. Çünkü su olursan, sana kurşun işlemez çünkü sen formsuz, biçimsizsin, çünkü fikirlere kurşun işlemez.

Ahmet A. KEFENOĞLU 12.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum