Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Süp Süp Süp Süp

17 Kasım 2021 - 18:11

Hazreti Ömer'in saçına ak düşünceye kadar bir adama para verip kendisine her gün ölümün olduğunu hatırlatmasını salık verdiği rivayet edilir. Rivayetin zayıf olduğunu, uydurma olduğunu kabul etsek bile bir insanın ölümü hatırından çıkarmamak için para harcaması örneği yine etkileyici. Ya da bu baştan sona uydurma ise ortada ölümü yine size hatırlatmış olayım. Parayı da bir garibana verin.

"Gündelik sözler arası"na giremeyecek kadar kaba olan bu kelime "ölüm" kelimesi keşke bize her an huzur verecek bir şekle bürünse zihinlerimizde Cem Yılmaz baboşun anlattığı gibi hani.

"Kapı kapı bu yolun sonu ölümse, ilk kapıda ağlayıp son kapıda gülümse." İlk kapı ile son kapıyı her an hatırda tutmak imkansıza yakın zor. Hatır tuttuğumuz anları genişletip bütün "hay"ata yaymak da öyle. Ne yani biz daha öğlen ne yediğimizi hatırlamıyoruz.

Öleceğiz. O içine girdiğimiz kap, eriyip yok olacak. Bütün yatırımımızı onun için yaparsak göle maya çalmış oluruz. Keşke günde bilmem kaç kez bir hatırlatıcı gelse de bize ölümü hatırlatsa.

Ahmet A. KEFENOĞLU 05.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum