Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Üşengeçlik Bütün Kötülüklerin Anasıdır

17 Kasım 2021 - 10:29

Yahu şeytan niye "secde" etmedi hala anlamış değilim. Ben bunu kesinlikle üşengeçliğe yormak istiyorum. Yani şeytanın "secde" etmemesinin birçok sebebi olabilir. İnat olabilir, kibir olabilir, kıyas etmek olabilir, mayasını "beyenmemek" olabilir. Hatta davul tozu ve minare gölgesi bile olabilir. Fakat haddi zatında işin içinde bir üşengeçlik seziyorum ben.

Ana bacı karıştırdık yazıya ama en güzel ifade şekli de buydu şu an için. Çünkü bütün kötülükler içinde üşengeçliğin bir nüvesini saklar.

Her sabah evden çıkarken mutlaka bir rutini atlıyorum. Bir gün parfüm sıkmıyorum. Bir gün yüzümü yıkamıyorum. Bir gün dosyamı almıyorum. Bir gün dişimi fırçalamıyorum.

Ohhohoohooo ne çok şeyi unutuyorum öyle. Bunların hepsinin içinde bir üşengeçlik var diye düşünüyorum. Halbuki sabah rutinimi bir liste yapıp masama koysam. Her sabah check-list şeklinde atlamadan yapsam ne var? Bak bunu da iki hafta önce düşünmüştüm ama henüz (Aman Allah'ım) yapmadım.

Sabah rutinimde bir adımı üşengeçlik eder unutur, atlarsam gün içinde domino taşları gibi hangi hatalara, isyanlara, çirkin işler ve fenalıklara sebep oluyor fark edemiyorum bile. Ta ki gün sonu oturup bir şema ile zihnimde takip edene kadar ki ona da üşenmezsem.

Ahmet A. KEFENOĞLU 30.09.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum