Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Ve Üzüldüğünde Bunu İkiye Katlarsın

17 Kasım 2021 - 17:00

Modum düşük olduğunda hareketli ve içinde şikayet barındırmayan müzikler dinliyorum. Şarkı ya da şarkılar çalarken işime bakıyorum. Bazen tek bir şarkıyı tekrar tekrar çalıyorum. Bobby McFerrin'in Don't Worry şarkısı vazgeçilmez şarkılarımdan. İlginçtir youtubeda bu şarkıyı açtıktan sonra tavsiye kısmında hep olumlu, hareketli şarkılar sıralanıyor. Bir sonraki şarkı Bob Marley'in Everything's Gonna Be Alright şarkısı.

Modun bir kez yükseldiğinde ve bu hali 'amaan bu da geçici' demeden devam ettirdiğinde karşına o modu yükseltecek fırsatlar çıkıyor. Gavur buna çekim yasası diyor. Biz buna kainattaki frekansa dahil olmak diyelim. Ya da faal akıl veya misal alemi ile açıklayalım.

Hawking Her Şeyin Teorisi diye bir kavramın peşinden koşuyor gençlik döneminden beri, belki çocukluğundan. Vardığı nokta zerreden kürreye her şeyin titreşim, her şeyin ortak bir frekansa sahip olduğu daha doğrusu her şeyin bir frekansın farklı boyutları olduğu. Evet bu, doğruluğu tam olarak tespit edilmemiş bilimsel bir veri. Hakikaten öyle olduğunu zihnimizde kabul etsek ne olur? Her şeyin birer titreşim, birer frekans olduğunu kabul etsek ortada her şey kalmaz tek bir şey kalır.

Her şey tek bir şey ise modum düşükmüş modum yüksekmiş, otobüsü kaçırmışım, vapura yetişememişim, okula geç kalmış öğretmenden azar yemişim, notlarımı unutmuş hata etmişim umrumda olur mu? Umrumuzda olur mu? İlla bir kelam edeceksek, "olan oldu" olabilir. Çünkü bir frekansı kaçırdığımızı düşünüyorsak, başka bir frekansı kaçırmamanın önündeki tek engel "bu da mı gol değil be" meyanında bir serzeniştir.

"Üzülme mutlu ol
Söylediklerimi iyi dinle
Hayatında bazı dertler olabilir
Ve endişelendiğinde bunu ikiye katlarsın
Üzülme mutlu ol
Şimdi;mutlu ol
Üzülme mutlu ol
Üzülme mutlu ol sakın üzülme
Mutlu ol gülücüğünü yüzünden düşürme
Kimsenin neşesini kaçırma
Üzülme her neyse geçecektir
Üzülme mutlu ol"
Bobby McFerrin

Ahmet A. KEFENOĞLU 13.11.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum