Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Wuhan Virüsü Çok Yeni

18 Kasım 2021 - 02:24

Bir putu yok etmek için onu kırmanız, parçalamanız gerekir. Bir anlayışı, ön yargıyı, doğru zannedilen yanlışı yok etmek için ne yapmak gerek?

Çin'in Wuhan şehrinde bir virüs yayıldı. Konu üzerinde binlerce spekülatif bilgi var. En somut bilgiler, hastalığın solunum yoluyla yayıldığı ve ilk 4-5 günde 80 kişiyi öldürdüğü için Wuhan şehriyle beraber 10 şehrin kapatıldığı... Bazı bilim adamları dünya tarihinde en büyük etki yapan hastalıklardan/virüslerden biri olarak kabul ediyor Wuhan virüsünü. Çünkü henüz aşısının üretildiğine dair net bir veri yok. Belki bir aşı üretilecek ve hastalık tehlikeli olmaktan çıkacak.

Benim hayatımı etkileyen virüs Wuhan virüsü değil açıkçası. Benimle birlikte milyonlarca kişiyi etkilemiş ve etkilemeye devam eden, kimi zaman can alan, sakat bırakan, daha çok gerçeklerden kopararak insanları yalanlar içinde yaşatan almazlık virüsü beni ilgilendiriyor. Bu virüs çok yaygın ve semptomları çok bariz olsa da hastalık yaptığı kabul edilmeyen bir virüs.

Almazlık, sosyal-politik alanda aynı hedeflere yoğunlaşılmasına rağmen hep tersi sonuç alınmasına yol açan bir hastalıktır. Daha başarılı bir eğitim anlayışı istenmesine rağmen her sene yapılan ulusal sınavlarda sıfır çekenlerin sayısının artmasıdır örneğin.

Bireysel dünyalarda ise almazlık, problemlerin çözümünde en verimsiz ve tekrar probleme yol açan çözümün yaygın bir şekilde seçilmesi olarak kendini gösterir. Ders çalışmayan bir kimseye başarılı olması halinde ödül olarak X verilecektir fakat o X'ten de ders çalışmaktan da vazgeçer. Çünkü problem ders çalışmaması değil kaygı duymamasıdır.

Almazlık bir ömrü heba ederken onlarca farklı hayatın da çözülmesine sebep olur. Wuhan virüsü laboravutarda gözle görülebilir. Almazlık da eğer onu tanımlarsak görünebilir. Gerek bireysel gerek toplumsal düzlemde yaptığımız işler hedefine ulaşır, verimli olur, eğer onu her alanda tanımlayabilirsek.

Bir putu onun yapıldığı malzeme ile kırabilir, yok edebiliriz. Fakat almazlığı yok etmek için sizin de almazlık virüsünden temizlenmeniz gerekir.

Ahmet A. KEFENOĞLU 02.02.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum