Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Yap Artık

18 Kasım 2021 - 01:53

Mod değiştirmek bazen ne kadar zor oluyor. Uykudan yeni kalkmışsın ama uyanmamışsın. Gün içindeki o aktif halin kaybolmuş. Yine o tuhaf ifade: "Dayak yemiş gibiyim."

Hayatında geliştirmediğin alışkanlıklarla beraber geliştirdiğin alışkanlıklar da var. Eskiden insanlarla samimiyet kurmada eksikliklerin, kasıntılı halin, kaygıların vardı. Bunları aştın. Mesleğinde aşamadığın kalıp düşüncelerin vardı. Varmayı bir türlü beceremediğin seviyelere ulaştın ve zaman zaman kendini, "Eskiden böyleydim." diye düşünürken buluyorsun. Fakat bazı hallerden kurtulabilmiş değilsin.

Ömründe kendini kanalize edip "sabırla yapmaya devam ettiğin" meseleleri halledip geçerken hala girdiğin ve çıkmak istediğin moddan / halden kurtulamamak gibi bir hasletle yüz yüze kalıyorsun kimi zaman. Bunları da aşabileceğini kabul etmek ilk adım olabilir.

Uykuyu dağıtamamak... Kendi tarzınla yapman gerekenleri biliyorsun. Belki yüzünü yıkamak, belki hareketli bir müzik dinlemek, belki birkaç lokma atıştırmak... Yap artık! Yap, tekrar yap, tekrar yap, tekrar yap da bu hasletten de kurtul. Yeni ve hayırlı alışkanlıklar edin.

Ahmet A. KEFENOĞLU 04.03.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum